Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 24 common:people_all_forms

Звіт директора за 2020 - 2021 навчальний рік

Date: 31 травня 2021 о 10:40
207 views

31.05 в Бердянській ЗОШ № 6 відбувся звіт директора перед працівниками школи, вчителями, батьківською громадськістю та жителями мікрорайону Слобідка за 2020 - 2021 навчальний рік.
Спільнота визнала роботу директора школи та колективу задовільно.

ЗВІТ

директора ЗОШ І-ІІІ ст.№6

У 2020-2021 навчальному році робота шкільного колективу була спрямована на вирішення єдиної методичної проблеми: «Забезпечення рівного підходу до якісної освіти в умовах реформування української школи».

     На початок навчального року в закладі було укомплектовано 11 класів. Охоплено навчанням 100%. Протягом 2020/2021 навчального року 8 учнів навчалися за індивідуальною формою. 9 клас школи закінчили 12 учнів. 12 випускників 9-го класу вступили до 10-го класу нашої школи. 12 учнів 2-8,10-х класів нагороджені Похвальними листами за високі досягнення у навчанні. У 2020/2021 навчальному році 11 клас закінчили 26 учнів.  

Адміністрація закладу здійснює свою управлінську діяльність щодо забезпечення права громадян на отримання повної загальної середньої освіти у відповідності до чинного законодавства. Заклад має необхідний перелік нормативних документів та юридичних актів з даного питання.  Навчальний заклад планує свою роботу відповідно до річного і робочого навчальних планів. У плані роботи школи передбачені всі основні напрямки та  найголовніші питання роботи щодо створення в закладі оптимальних умов для забезпечення гарантованого права громадян на отримання повної загальної середньої освіти.

Укомплектованість закладу педагогічними кадрами протягом навчального року можна охарактеризувати як 100%. 

Була проведена атестація педагогічних кадрів – 4 вчителя.  

Якісний склад педагогічних кадрів:

  • Освітній рівень педагогічних працівників

      26 - працівників мають вищу освіту

           9 - мають вищу категорію

           3 - учителів-методистів

      4 - старших учителів

      3 - І кваліфікаційну категорію

      5 - ІІ кваліфікаційну категорію

      9 – спеціалістів

     Наявність педагогічних працівників з почесними педагогічними званнями та нагородами – 2. В школі організована робота з підвищення кваліфікації педагогів: вчителі систематично і вчасно проходять міські курси підвищення кваліфікації відповідно до складеного графіку.

          Головною метою в роботі педагогічного колективу над проблемною темою стало створення умов для успіху та розвитку особистості учня, надання можливості кожному вихованцю відчути радість досягнення успіху, усвідомити свої здібності, віру у власні сили.

          З метою забезпечення позитивних результатів в роботі, в 2020-2021 навчальному році були виділені такі основні напрямки в діяльності науково-методичної служби школи:

  • організація пошукової діяльності педагогів з теми;
  • сприяння накопиченню педагогічних фактів, їх добору та аналізу;
  • організація впровадження та перевірки нових методів роботи;
  • проведення експериментів;
  • упровадження інновацій у практику  педагогічної діяльності;
  • організація розробки практичних рекомендацій щодо втілення педагогічної теорії в живу практичну діяльність.

           Протягом навчального року працювала науково - методична Рада школи, на засіданнях якої (1 раз на місяць) було розглянуто такі найбільш цікаві питання, як: про участь в підсумкових міських та  шкільних заходах,  про участь педагогічного колективу школи в різноманітних обласних та Всеукраїнських професійних конкурсах і виставках; розробка та видання методичних предметних вісників з теми «Працюємо над проблемною темою школи: практичні поради».

           Мобілізації зусиль педагогічного колективу на виконання завдань школи та забезпечення неперервності навчання вчителів протягом року сприяла робота 4 шкільних методичних об'єднань. На високому рівні, результативно працювали методичні об'єднання вчителів гуманітарного циклу предметів (керівник                      Кидалова Н.В.), художньо-естетичного циклу предметів (керівник Гармашова Л.І.), природничо-математичного циклу (керівник Антипенко О.В.). Слід відзначити, що більшість засідань методичних об'єднань поєднували теорію і практику, проходячи у різноманітних формах: ділових ігор, педагогічних аукціонів, тренінгів, форумів, «мозкових штурмів», ярмарків педагогічних ідей.

         Інформаційно-методичний кабінет школи протягом навчального року поповнився новими матеріалами: методичною літературою з різних аспектів освітнього процесу, тематичними розробками вчителів, їх доповідями на засіданнях ШМО, тезами виступів на семінарах та педрадах, конспектами відкритих уроків та їх мультимедійними версіями, предметними методичними бюлетенями з проблемної теми школи, конспектами класних годин з формування успішного учня, мультимедійними звітами методичних об'єднань про свою роботу над проблемною темою школи, мультимедійними версіями всіх семінарів-тренінгів та педагогічних рад, які були проведені в поточному навчальному році.

         Одним із підсумків роботи над проблемною темою школи є продовження упорядкування медіатеки «Формування успішної особистості: теоретичні підходи та практика реалізації».

З метою підвищення рівня професійної компетентності педагогів  школи, активізація їх творчої діяльності, розвитку творчих здібностей учнів школи, створення умов для їх самореалізації, розширення співпраці з батьківською громадськістю протягом року в школі були організовані предметні тижні з усіх предметів, у рамках яких було проведено різноманітні заходи: брейн-ринги, вікторини, круглі столи, літературні вітальні, КВК, конкурси, концерти, фестивалі тощо.      

          Вчителі школи беруть участь у професійних конкурсах та конференціях, семінарах.

 Вчителі школи підготували переможців багатьох конкурсів: міського конкурсу ораторського мистецтва вчителі російської мови та літератури Кидалова Н.В.,                   Кузьмина Л.О., Обласного конкурсу «Знай і люби свій рідний край», «Космічні фантазії» вчитель образотворчого мистецтва  Гармашова Л.І., Обласного конкурсу дитячого малюнку «Писанковий край», «Україна - Європейська країна» педагог-організатор Топчий Ю.М., конкурс ораторського мистецтва з англійської мови вчитель англійської мови Кука В.І.

         З метою адаптації молодих спеціалістів, підвищення їх професійного рівня протягом навчального року була організована робота «Школи молодого вчителя» для молодих спеціалістів, які стали слухачами та активними учасниками занять.

        З метою впровадження змін до навчальних програм початкової загальної освіти та згідно з методичними рекомендаціями щодо вивчення базових дисциплін у 2020/2021 навчальному році здійснювалась відповідна робота, а саме:

- було відкрито 1-4 клас з інклюзивною формою навчання, в наступному навчальному році згідно заяв батьків планується відкрити перший клас з інклюзивною формою навчання

- вчителі початкової школи протягом року пройшли очне та дистанційне навчання з реалізації Концепції Нової української школи

- провели засідання шкільного методичного об’єднання вчителів початкової школи, де розглядалися проблемні питання щодо впровадження змін до навчальних програм початкової загальної освіти.

- протягом навчального року була організована робота консультативного пункту з метою надання методичної допомоги вчителям, які викладають предмети у початкових класах (іноземна мова, фізична культура, музичне мистецтво, інформатика)

- було створено банк ідей для вчителів, які працюють з першокласниками на теми «Використання здоров’язберігаючих технологій на перервах, в урочний та позаурочний час», «Особливості організації освітнього процесу у 1 класі»; «Особливості викладання іноземної мови в початковій школі загальноосвітніх навчальних закладів».

        Результатом цієї роботи стало ефективне інформаційне та методичне забезпечення впровадження  змін до навчальних програм початкової загальної освіти у практику роботи вчителів школи; систематизація роботи учителів початкових класів школи щодо впровадження нових навчальних програм (НУШ) у  1-4-х класах; реалізація нових підходів до здійснення цільової орієнтації процесу навчання, змісту і методики викладання в початкових класах; підвищення професійного рівня вчителів початкових класів, вдосконалення методики роботи в початкових класах за новими навчальними програмами.

          Четвертий рік в школі успішно впроваджується Програма інклюзивного навчання: працює чотири початкових класи, обладнано ресурсну кімнату для роботи з дітьми з особливими потребами.

Школа працює в п’ятиденному режимі, з 8-00 до 15-00. Організована робота двох груп подовженого дня для учнів 1-4 класів, 5-7 з 12-00 до 16-00 години.

Календарно-тематичне планування з навчальних предметів здійснюється вчителями відповідно до навчальних програм, підручників та посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки  України, авторськими програмами факультативів та курсів за вибором. Педколектив школи реалізує морально-виховні завдання на кожному ступені навчання відповідно до вікових особливостей і природних здібностей дітей, спеціалізації навчання. 

 Шкільна мережа сформована на підставі нормативів і санітарно-гігієнічних умов для здійснення навчально-виховного процесу. Крім обов`язкових навчальних занять проводяться індивідуальні, групові, факультативні та інші позакласні заняття та заходи, що передбачені окремими розкладами і спрямовані на задоволення освітніх інтересів учнів та на розвиток їх творчих здібностей, нахилів і обдаровань. Спецкурси, факультативні заняття та індивідуальні консультації, передбачені робочим навчальним планом, а також ті, що надаються понад обсяги, передбачені робочим навчальним планом як додаткові освітні послуги, проводяться згідно з санітарно-гігієнічними вимогами. Кожного семестру в школі складаються і затверджуються графіки чергування учнів, вчителів та адміністрації. Черговий адміністратор, чергові вчителі, черговий класний керівник та учні чергового класу щодня стежать за дотриманням режиму роботи закладу.

Для організації дозвілля учнів нашої школи, розвитку їх інтересів та нахилів у минулому навчальному році на базі школи проводились заняття у таких гуртках та секціях: гурток англійської мови,  математичний гурток, гурток знавців інформатики, гурток української мови та літератури, краєзнавчий гурток, літературний гурток, гурток образотворчого мистецтва. У 2021/2022 навчальному році всі гуртки та секції продовжать свою роботу.

У школі створені належні умови для харчування учнів та їх медичного обслуговування. У закладі  щоденно працює  медична сестра. Медичний кабінет обладнано відповідно до нормативних вимог, забезпечено необхідними ліками, він знаходиться у доступному місці. Щорічно, в серпні, листопаді, січні, березні місяці відбуваються  медичні  огляди всіх учнів школи; один раз на рік поглиблено  - лікарями – спеціалістами поліклініки. За наслідками оглядів оформлюються листи здоров`я на кожного з учнів класу, надаються направлення до спеціалістів для поглибленого огляду. Своєчасно, за згодою батьків, проводяться всі необхідні планові щеплення з метою профілактики інфекційних захворювань. Адміністрацією школи постійно контролюється якість медичного обслуговування учнів.

Протягом минулого навчального року було організовано харчування учнів 1-4 класів та дітей, які мають статус, у шкільній їдальні.

Приміщення школи забезпечують оптимальні умови для організації освітнього процесу, відпочинку, харчування учнів. Класні кімнати та кабінети знаходяться в  належному санітарно-гігієнічному стані, мають необхідні технічні засоби навчання, дидактичні матеріали та посібники, а також укомплектовані меблями. Створюються і поповнюються відео та медіатека. У навчальному процесі використовуються                                3 мультимедійних  проектори, 7 ноутбуки, 6 телевізорів, фотоапарат, 2 мультимедійні дошки, збільшено матеріальну базу кабінету інформатики на 11 комп’ютерів.

 У школі створені необхідні умови для занять у навчальних кабінетах, класних кімнатах. Всі кабінети мають естетичний вигляд, укомплектовані наочними посібниками, необхідною літературою, дидактичними матеріалами, лабораторним і демонстраційним обладнанням.

           2020/2021 навчальний рік учні школи закінчили з такими результатами:

Початковий рівень – 16,1%;

Середній рівень – 35,3 %;

Достатній рівень – 39,9%;

Високий рівень – 8,7%.

      Розв’язання проблем і завдань школи, затверджених Радою школи на навчальних рік, дозволило шкільному колективу досягти певних успіхів. Серед найвагоміших слід відзначити такі:

І все ж я вважаю успіх школи в роботі з обдарованими залежить від рівня відповідальності кожного вчителя і класного керівника, від результативності роботи не тільки учня, а й вчителя, від того – що кожен вчитель не буде байдужим до результату своєї роботи та успіху школи в цілому.         

Учні школи постійно беруть участь в різних інтерактивних конкурсах.

Протягом кількох років працює група тимчасового перебування дітей раннього віку 4-5 років, дітям переселенцям неодноразово надавалася благодійна допомога: рюкзаки, канцелярські товари, спортивні костюми.

У школі більше 10-ти років працює скаутська організація «Нова цивілізація», яка успішно співпрацює з Запорізьким центром патріотичного виховання. Метою організації є виховання свідомих громадян країни і справжніх патріотів України - основи успішного майбутнього та процвітання нашої держави.

 Протягом року були розглянуті і задоволені всі громадські звернення.

          За  результатами річного оцінювання, ЗНО учні 9, 11 класу у кількості 38 підтвердили рівень успішності та отримали документи про закінчення базової та повної загальної середньої освіти. Згідно  статистичної інформації по школі 98% випускників минулого навчального року вступили до вищих навчальних закладів України та за її межами.

Серед завдань навчального року колективу вдалося  частково розв’язати такі завдання:

  • проводилась робота над удосконаленням уроку як засобу розвитку творчої особистості вчителя та учня;
  • активізувалась робота з обдарованими учнями;
  • постійно проводилась робота з профілактики правопорушень та попередження всіх видів дитячого травматизму;

          Завдяки високій педагогічній культурі і систематичній праці всіх ланок шкільного самоврядування й адміністративного керівництва в педагогічному колективі створено сприятливий морально-психологічний клімат.

Згідно з рейтингом питань, окреслених як проблемні, під час проведення діагностування професійної компетентності й особистісних якостей педагогічних працівників у закладі проводили роботу школи педагогічної майстерності за категоріями: молодого вчителя, становлення педагогічної майстерності. 

 Теперішня будова  школи понад 80 років знаходиться в експлуатації, але не зважаючи на значний вік та зношеність, адміністрація школи разом з колективом постійно працює над удосконаленням матеріально-технічної бази школи, підтриманні її у робочому стані.  Як і щороку за  рахунок благодійних коштів батьків було здійснено ремонти та підготовку класних кімнат до 1 вересня 2020 року,  на таку ж допомогу ми очікуємо і в  новому навчальному році. Дуже б хотілося зробити євроремонт у кожному приміщенні школи, замінити  усі вікна та двері,  осучаснити вигляд коридорів та вестибюля, замінити лінолеум у коридорах школи, відремонтувати проводку школи.                     

 В поточному навчальному році завдяки виконавчій владі було покращено матеріальну базу школи: завдяки нашим меценатам депутату Верховної Ради Пономарьову О.С. та депутату міської ради  Лігуті Т.Г. було придбано крісла в актову залу, виділено кошти на водогін до пожежних кранів, придбано новорічні електроприкраси, забезпечено ремонтними матеріалами, збільшена кількість планшетних ПК для учнів (8 штук), обладнали ресурсну кімнату для дітей з особливими потребами (принтер та 3-Д принтер), встановлено новий паркан. Забатьківські кошти було придбано штори в коридори та пожежний щит.  

У нас попереду ще дуже багато складної,  кропіткої роботи. Я хочу, щоб у новому навчальному році девізом нашого колективу стали  такі слова: «Ми не намагаємось стати кращими за інших, ми прагнемо стати завтра кращими за нас сьогоднішніх».

Директор ЗОШ І-ІІІ ст.№6                                                                              Олена ІЗОТОВА

Comments:
Only authorized users can leave comments.